STAGES

Style for the new generation !

STAGES EURO EQUITATION

Top trainingen, en een luxe verblijf voor ruiter en paard. Onze springstages worden georganiseerd met als doel prestatieverbetering te verkrijgen, dit op elk springniveau. Onder professionele begeleiding van Bart Vandecasteele wordt er tijdens de trainingen aandacht besteed aan de basis, die dan gedurende het weekprogramma verder ontwikkeld wordt. Bewustwording, gevoel en balans van zowel ruiter als paard zijn eveneens heel belangrijk. Zo kunnen we werken aan een betere techniek en een beter parcours inzicht.

DATA / PRIJZEN / INSCHRIJVEN

De kostprijs voor de 4-daagse springstage is 675 €
De prijs is inclusief btw en omvat intern eigen pony/paard, intern stagiair met verblijf in luxe appartementen en fresh home made food, trainingen en eventuele nevenactiviteiten.

We vragen een volledige betaling bij inschrijven, dit dient gestort te worden op BE15 0689 4096 8230 ( Euro Equitation bv ).

EXTRA INFO

Er worden maximaal 10 ruiters per stage toegelaten, om de kwaliteit van het trainen te bevorderen. De ruiters, ingedeeld in kleine groepjes naargelang niveau en ervaring, krijgen 2 trainingssessies per dag.

De trainingen worden medebegeleid door Carolle Vandecasteele-Debandt (Trainer A).

De stage begint op maandagmorgen rond 9.00u, maar voor velen is het praktischer om reeds op zondagavond aan te komen. Dit is mogelijk tussen 19.00u en 20.30u. Een vroegere aankomst is NIET mogelijk. Op woensdag ( bij 3-daagse ) of op vrijdag ( 5-daagse ) zal de stage rond 16.30u afgelopen zijn. 

INSCHRIJVEN

IK WIL ME GRAAG INSCHRIJVEN !

WEEKINDELING

HOE ZIET DE WEEK ERUIT ?

Als stagiair word je tijdens de trainingsperiode opgenomen in een huiselijke en aangename sfeer. Jullie beschikken over gezellige en sfeervolle appartementen (met aansluitende kamer van de begeleider). Elk appartement beschikt over 3 slaapkamers, twee aparte douches, een toilet, een ruime eettafel, een gezellig salon met flatscreen en in de open keuken een koelkast gevuld met drank. Dit alles met prachtig zicht op de weides en velden. Het ontbijt, middag-en avondmaal worden steeds vers klaargemaakt in eigen keuken.

Wil je springtraining combineren met vakantiegevoel met een verblijf in luxe appartementen en lekker eten? Jezelf zien verbeteren als combinatie tijdens de trainingen op onze grote zandpiste en pas aangelegde graspiste. Kunnen genieten van de gezonde zeelucht tijdens een strandwandeling op het strand van De Panne (enkel voor 18+ en indien we dit met eigen vervoer geregeld krijgen). Dit is het gene dat jullie allemaal mogen verwachten.

De bedoeling van deze springstage is dat de stagiairs zich zo veel mogelijk kunnen bezighouden met trainen en verzorgen van hun paarden. We denken hierbij aan de verschillende trainingen per dag. Maar eveneens de voor- en na-verzorging van sportpaarden zijn van uiterst belang. Er zijn verschillende paddocks voorzien waar jullie paarden even kunnen grazen. Jullie kunnen veilig en voldoende aandacht besteden aan de warming-up en cooling down van jullie paard, tijdens het in –en uitstappen op ons volledige omheinde wandelpad rond onze weides. Nieuw dit jaar is onze graspiste! Wat een hele leuke variatie is op onze grote zandpistes. Naast het voederen van de paarden, de stallen proper maken en alles op te vegen (die iedere morgen dient te worden gedaan) zullen de stagiairs ook de nodige aandacht aan de verzorging van hun paard aangeleerd worden. De verschillende methodes van bandageren wordt aangeleerd en het paard perfect wedstrijd-klaar te toiletteren.

We leren de stagiairs bewust maken van de verzorging die hun teamgenoot, hun atleet nodig heeft. Er worden telkens twee trainingssessies per dag gegeven, met uitzondering van één namiddag. De stagiairs zullen training krijgen van Bart Vandecasteele en Carolle Vandecasteele-Debandt en worden naargelang hun niveau in beperkte groepen verdeeld, dit om de kwaliteit van de trainingen optimaal te verzekeren, zodat iedere ruiter voldoende individueel begeleid kan worden.

Met deze springstage hebben we als doel prestatieverbetering te krijgen op elk niveau. We proberen de ruiters bewust te maken van hun rijden / hun gevoel, om zo bewust hun lijnen, hun parcours te kunnen rijden. We bouwen de intensiteit van onze trainingen op gedurende de week. De springstage bestaat uit gevarieerde trainingen: er wordt platwerk gereden in functie van het springwerk, cavalettiwerk en gymnastiek oefeningen gedaan, moeilijke stukken worden ontleed en geoefend, parcourstraining…

Tijdens de trainingen zal er worden ingegaan op het verbeteren van de springtechniek van de ruiter als van het paard, we geven je tips om het beter kunnen inschatten van de afstanden, leren ritmisch galopperen, trainen op tempowisselingen, tempocontrole, het trainen van verschillenden lijnen, barragetechnieken. Met deze vernieuwende en uitdagende oefeningen willen we werken naar de bewustwording om zo een betere combinatie te worden met je paard. En door te werken aan jouw technieken als ruiter om ook zo behendiger te komen in het springparcours.

De stagiairs worden een trainingssessie aan de longe genomen. De combinatie krijgt dan een individuele en intense training aan de longe. Dit wordt dan gecombineerd met een kleine springhindernis. De bedoeling hiervan is om de positie van de ruiter te corrigeren en te streven naar de perfecte onafhankelijke zit. De stagiairs worden tijdens het rijden ook een sessie gefilmd, deze wordt dan achteraf bekeken en besproken. Eveneens zullen de stagiairs de lessen bijwonen van de mede-stagiairs om zo de positieve en mindere punten bij andere ruiters te leren zien, dus namelijk paard en ruiter leren observeren. Ook zo leer je eens te kijken vanuit het oogpunt van de trainer.

Naast het trainingswerk wordt er ook tijd gemaakt voor ontspanning en plezier. Er is dan ook de mogelijkheid tot badminton, voetbal, ping-pong, tafelvoetbal… en ook zwemmen in onze zwemvijver… Vergeet dus je zwemgerief niet. En voor de sportievelingen onder ons, neem je sportschoenen mee, ook jouw conditie zullen we wat bijschaven door te gaan joggen. ’s Avonds kunnen jullie een film bekijken met overheerlijke homemade popcorn of samen gezelschapsspelletjes spelen. 

‘s Avonds kunnen de stagiairs een filmpje bekijken met overheerlijke homemade popcorn of samen gezelschapsspelletjes spelen. Omdat de trainingen toch wat intensief zijn, krijgen de pony’s/paarden een namiddag rust. Dan organiseren we een nevenactiviteit op ons domein. Of kunnen jullie wat relaxen… ’s Avonds worden jullie allemaal verwend met een gezellige en lekkere BBQ en kunnen we wat napraten van de voorbije dagen.

CHECKLIST

WAT MAG JE ZEKER NIET VERGETEN ?

Het GSM-gebruik zal ook wat beperkt worden. Enkel ’s avonds mogen de stagiairs hun GSM bijhouden.

Nogmaals meegeven dat het verboden is te roken in het volledige trainingscentrum.

Er is een mogelijkheid voorzien om jullie paardentrailer of vrachtwagen bij ons op de parking te laten staan gedurende de springstage.

De deelnemers worden geachte een tetanusinenting te hebben gekregen, een eigen ongevallenverzekering te hebben afgesloten en in orde te zijn met hun burgerlijke aansprakelijkheid.

MEER INFO

VRAAG MEER INFORMATIE AAN...

SPRINGSTAGES 2024

ZOMERVAKANTIE

675,- euro / 4 dagen

Periode 1 : ma 01 juli tem do 04 juli
Periode 2 : ma 08 juli tem do 11 juli
Periode 3 : ma 15 juli tem do 18 juli
Periode 4 : ma 22 juli tem do 25 juli
Periode 5 : ma 29 juli tem do 01 augustus

Periode 6 : ma 05 augustus tem do 08 augustus
Periode 7 : ma 12 augustus tem do 15 augustus
Periode 8 : ma 19 augustus tem do 22 augustus
Periode 9 : ma 26 augustus tem do 29 augustus